Honeybadger köper Shark Communication av Spotlight Group

apr 30, 2024

Den Göteborgsbaserade IR-kommunikationsbyrån Honeybadger köper Malmöbolaget Shark Communication i en så kallad inkråmsaffär. Shark, som tidigare var en del av den börsnoterade finanskoncernen Spotlight Group, ska fortsatt arbeta från Malmö under varumärket Shark Communication, men blir organisatoriskt en del av Honeybadger.

– Sharks erfarna team och kontaktnät kommer att bredda och fördjupa Honeybadgers nuvarande kunderbjudande inom finansiell kommunikation, samtidigt som vi erhåller ett kontor på plats i den attraktiva Malmö-Lund-regionen. Den här affären blir därmed en naturlig utveckling av vår kärnverksamhet, samtidigt som vi kan fortsätta att satsa de spännande utvecklingsprojekt som vi bedriver inom Honeybadger, säger Honeybadgers VD och grundare Johan Waldhe.

Shark Communication grundades 2021 när verksamheten knoppades av från Sedermera Corporate Finance och har en lång rad löpande kunder inom investor relations och strategisk finansiell kommunikation. Bolaget har också agerat kommunikationsrådgivare vid ett stort antal finansiella transaktioner. Spotlight Group beslutade under slutet av 2023 att sälja dotterbolaget som ett led i en strategi att koncentrera sig på kärnverksamheten under rådande marknadsklimat.

– Det känns tryggt att lämna över Sharks verksamhet, personal och kunder till en aktör som har stor erfarenhet av finansiell kommunikation och vår målsättning är att fortsätta att ha ett gott samarbete med Shark som en del av Honeybadger, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

I och med köpet av Sharks verksamhet kommer Honeybadgers omsättning och personal i praktiken att fördubblas.

– Vi tar över en redan fungerande verksamhet med ett stort antal kunder och många tänkbara utvecklingsprojekt och synergier. Jag ser fram emot att få möjlighet att utveckla den verksamheten tillsammans med Shark personal och kunder så att vi kan erbjuda ännu bättre tjänster till ännu fler kunder, säger Johan Waldhe.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Waldhe, VD Honeybadger AB Telefon: +46 (0)70 433 59 33

E-post: johan.waldhe@honeybadger.se

 

Om Honeybadger

Honeybadger är en IR-kommunikationsbyrå baserad i Göteborg som bistår sina kunder med effektiva och kvalitativa kommunikationslösningar. Vi arbetar primärt med innovativa bolag som har potential att främja livsförhållandena för människor, djur och natur genom vetenskapliga eller teknologiska framsteg. Honeybadger är baserat på över 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring åt noterade bolag samt aktörer inom finanssektorn.

Fler nyheter

Nu är vårt nya webbkoncept online

Spotlight Stock Market-listade Invent Medics nya webbplats, byggd utifrån Honeybadgers nya...
smoltek honeybadger investor relations

Smoltek förstärker bolagets IR-kommunikation tillsammans med Honeybadger

Spotlight Stock Market-listade Smoltek har ingått avtal med IR-kommunikationsbyrån Honeybadger som...
Mentice, Honeybadger, ir-kommunikation, ir-byrå

Mentice utser Honeybadger till bolagets IR-kommunikationspartner

Nasdaq First North Premier-listade Mentice AB (publ), en ledande leverantör av högteknologiska...
Kontor uthyres i Göteborg 2

Två fina kontorsplatser i centrala Göteborg uthyres

Vi öppnar upp vårt utvecklingskontor på Viktoriagatan 14 i centrala Göteborg för två kreativa...
Honeybadger Portfolio

Massor av spännande innehåll i vår uppdaterade portfolio

Vi och våra kunder har jobbat hårt med att skapa ett antal riktigt fina årsredovisningar under...
Honeybadger kontor

Ny domän och nya lokaler

Visste du att Honeybadger har flyttat till en ny domän och nya, luftiga lokaler precis vid...

Invent Medic utser Honeybadger till bolagets IR-kommunikationspartner

  Spotlight-listade Invent Medic erbjuder innovativa produkter baserade på gedigen forskning...

ExpreS2ion utser Honeybadger till bolagets IR-partner

  ExpreS2ion meddelade den 17 augusti 2018 att Bolaget utnämnt Honeybadger som icke-exklusiv...

Zenergy utser Honeybadger till bolagets IR-partner

  Zenergy Zenergy AB (publ) meddelar att bolaget har tecknat ett löpande avtal med...